Chinees hardhout

→ Hardhout uit China
→ Mooie houttekeningen en knoesten
→ Licht en donkere variant
→ Lengtes tot 4 meter
→ €45,- per m2

Beschrijving

Chinees hardhout

Ons Chinees Hardhout zijn planken die afkomstig zijn van dikke balken. Deze dikke balken zijn ongeveer 20 jaar geleden verzaagd tot planken. De balken werden vroeger gebruikt om scheepsonderdelen op te verschepen vanuit China naar Nederland. We denken dat de planken inmiddels rond de 50 jaar oud zijn.

 

Het hout van de planken kenmerkt zich door mooie houttekeningen en grote knoesten. De planken zijn er in lichte en donkere kleuren.

 

Het Chinees hardhout verleent zich goed om meubels van te maken, waaronder tafelbladen. Al ons sloophout is los leverbaar, maar tevens leveren wij ook maatwerk. Wij hebben al meerdere tafels gemaakt met een blad van Chinees hardhout en een stalen onderframe. Zie foto’s.

 

Wat is hardhout?

Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Met hardhout wordt over het algemeen het hout van loofbomen (loofhout) bedoeld, in tegenstelling tot dat van naaldbomen (naaldhout). Over het algemeen groeien loofbomen langzamer en geven ze daardoor harder hout dan naaldbomen.
Hardhout is over het algemeen duurzamer en beter bestand tegen weersinvloeden.

 

Ons hout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom. Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

 

Afmetingen en prijs

De planken zijn er in lengtes tot 4 meter. Ze zijn ongeveer 30 cm breed en rond de 3 cm dik.

Ons Chinees Hardhout kost €45,- de m2.