Douglas sloophout

→ € 12,50 per m2
→ Douglas hout
→ Groot aanbod in maten
→ Zelf uitzoeken uit grote voorraad
→ Ook in schaaldeel uitvoering met boomschors
→ Betere kwaliteit als grenen
→ Voor meerdere toepassingen geschikt o.a. voor tuinhout
→ Schutting hout, kapschuren, blokhutten, etc
→ Milieuvriendelijk!

Beschrijving

Douglas Sloophout

Douglas sloophout planken zijn gebruikt om Portugees natuursteen/marmer te bekisten voor transport naar Nederland. Deze sloophouten planken zijn voor meerdere toepassingen geschikt. Zowel voor het gebruik in huis als buiten als zijnde tuinhout.

Ook verkrijgbaar als schaaldeel met speels en stoere boomschors accenten

Douglas Hout is geschikt voor buiten gebruik door zijn vette aard

 

 

Kenmerken Douglas Sloophout

Lengte: variërende lengtes tot 3 meter
Breedte: diverse breedtes
Dikte: ± 1,5 cm
Materiaal: Douglas hout
Staat: gebruikt hout
Afkomst: Sloophout van bekistingsmateriaal voor marmer-/ natuurstenen
Toepassing: binnen- en buitenshuis
Zelf uitzoeken!

 

 

Douglas Sloophout planken kosten bij ons maar € 12,50 per m².

 

 

Douglas Hout Milieuvriendelijk

Het hout van de douglasspar is een naaldhout soort. Qua hardheid is het daardoor vergelijkbaar met grenen en vuren. Echter heeft Douglas hout van nature meer hars in zich. Dit helpt het hout om zich te beschermen tegen houtrot. Het hoeft daardoor niet geïmpregneerd te worden en is dus minder belastend voor het milieu.

 

De kern van de stam van de douglasspar is geel, roze/rood van kleur en heeft daardoor een veel warmere uitstraling dan grenen en vuren. Helaas zal het hout net als andere houtsoorten snel vergrijzen en zal het hout de unieke kleur verliezen mits niet behandeld.

 

 

Scandinavische Woonstijl

De Scandinavische woonstijl is tot op de dag van vandaag nog steeds erg geliefd. De Scandinavische interieurs kenmerken zich door de liefde voor de natuur. In de interieurs wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout. Vooral wordt er gebruik gemaakt van houtsoorten met een lichte hout kleur. Het Douglas Hout verleent zich erg goed voor deze woonstijl. Tevens hebben we ook een Scandinavische Eettafel ontworpen.

 

 

 

Toepassing Douglas Sloophout

Douglas Sloophout is door het vettere hout prima geschikt voor gebruik buitenshuis. De planken zijn ook te gebruiken als tuinhout. De balkjes zijn van toepassing voor meerdere doeleinden en vooral in combinatie met Douglas Houten balkjes. Deze balkjes kunnen ook gebruikt worden als zijnde houtstrips.

 

Denk aan toepassingen als:

  • → Vlonders
  • → Schuttingen
  • → Tuinschermen
  • → Tuinhuisjes
  • → Blokhutten
  • → Overkappingen
  • → Kapschuren
  • → Carports
  • → Veranda’s
  • → Tuinhekken

 

 

Ons Hout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom. Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

 

 

Zoek het lekker zelf uit!

Bij Houtvision ligt het sloophout droog opgeslagen. Doordat geen één plank hout hetzelfde is mag je het zelf uitzoeken! Op deze manier heb je altijd wat je zoekt en helemaal naar eigen smaak en stijl! Je bent bij ons ook welkom voor 1 plank!