Douwe Egberts planken en balken

→ Vanaf €15,- per plank
→ Ongeveer 50-60 jaar oud
→ Uniek, doorleefd oud hout
→ Planken in hardhout en vurenhout
→ Balken met Douwe Egberts brandmerk
→ Robuuste accenten van o.a. oude stalen slotbouten
→ Vele toepassingen mogelijk, waaronder: meubelen, muren, vloeren, decoratie

 

Beschrijving

Douwe Egberts planken en balken

Zoals de naam al zegt zijn deze planken en balken afkomstig van oude Douwe Egberts pallets. Deze pallets zijn tussen de 50 en 60 jaar oud. De pallets werden gebruikt in de scheepvaart. De koffiebonen werden in zakken op de pallets gestapeld en werden zo in het ruim gehesen.

 

Deze pallets hadden daardoor aardig wat te voortduren en moesten daarom duurzaam en robuust zijn. Daarom maakte ze de buitenste planken van hardhout. De binnenste planken zijn vurenhout. Door veelvoudig gebruik van de pallets is het hout mooi doorleefd.

 

In de planken zitten houtdraai bouten. Deze bouten hielden de pallet bij elkaar. Deze bouten slijpen wij door om de pallet te demonteren. De koppen van de bouten zijn gaaf om weer terug te plaatsen in de boutgaten voor een gaaf, industrieel effect.

 

Ons hout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom. Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

 

Afmetingen en prijzen

De planken van de Douwe Egberts pallets zijn 1.70m lang. De dikte varieert van 3 – 3,5 cm. Ze zijn er in 2 breedtes; 17,5 cm en 19,5 cm.

Wij verkopen de hardhout planken voor  60,- per m2. Dit komt neer op ongeveer
€ 20,- euro per plank.

De vuren planken kosten € 45,- per m2. Dit komt neer op ongeveer € 15,- per plank.

 

 

Tevens bestaan de Douwe Egberts pallets ook uit balken. Op deze balken is de tekst ‘Douwe Egberts’ gebrand. Erg gaaf en origineel oud hout!

Deze balken zijn 1.40 m lang. Ongeveer 7 bij 10 cm breed. Deze kosten 15 euro per balk.

Het sloophout van de Douwe Egberts is bruikbaar voor velen doeleinden zoals, meubelen, vloeren, decoratief (bijvoorbeeld wandbekleding).

 

 

Hout met een geschiedenis!