Kaasplanken

→ Vanaf prijs € 17,50 per m2
→ De enige echte!
→ Droog opgeslagen (al ons hout)  en zelf uitzoeken
→ Meubels met een eigenzinnige twist
→ Afkomstig uit boerderijen en pakhuizen

Kijk, ruik, voel en proef ons hout! Kom langs in onze showroom!

 

Offerte op maat aanvragen

Vind de mooiste oude kaasplanken bij Houtvision

Wat kun je met oude kaasplanken doen? In ieder geval veel meer dan alleen maar kazen er op leggen…

Je kunt er bijvoorbeeld prachtige meubels mee maken zoals tafels, kasten en dressoirs. Aan de kenmerkende ‘stempels’ kun je nog goed zien waar de kazen gelegen hebben.

Meubels met een eigenzinnige twist

Met een oude kaasplank maak je unieke meubels en vaak met een industriële of landelijke twist. In het foto-album bovenaan deze pagina kan je alvast de nodige inspiratie op doen voor houten meubels op maat.

 

Waar komen oude kaasplanken vandaan?

Houtvision haalt de oude kaasplanken bij boeren en kaaspakhuizen uit het hele land. Op elk van die planken hebben duizenden kazen te rijpen gelegen tot ze de juiste smaak hadden.

De vetten en zuren die hierbij vrij komen trekken in het hout en zorgen voor een bijzondere geleefde uitstraling en structuur. Wanneer deze planken vervangen worden, zijn sommige planken wel honderd jaar oud!

 

Houten vloeren

Een geleefde en robuuste vloer van kaasplanken! Daarmee haal je echt een bijzondere vloer in huis die bovendien tegen een stootje kan. Je kan een kaasplanken vloer met allerlei soorten vloeren lak behandelen. Door de vloer te beschermen, gaat de vloer jaren lang mee en hierdoor is de vloer ook goed te reinigen. Wij gebruiken wasolie van De Vesting om onze meubelen en vloeren te beschermen.

 

Afmetingen losse oude kaasplanken

Onze kaasplanken zijn 2 cm dik en te verkrijgen in diverse afmetingen:

– Lengte maten variëren van ongeveer 117 – 168 cm.
– Breedte maten variëren van ongeveer 30 – 44 cm.

Zoek je een specifieke afmeting? Wij zagen ook op maat.

 

Een goed alternatief voor steigerhout

Een kaasplanken meubel of vloer is een goed alternatief voor steigerhout. Waar gebruikt steigerhout nog lastig verkrijgbaar is en vaak wordt nagemaakt, is een kaasplanken vloer of meubel altijd 100% authentiek.

Bovendien is het hout voor kaasplanken sterker dan steigerhout en precies op dezelfde manier te behandelen. Een oude kaasplank is doorleefder om te zien dan gebruikt steigerhout en heeft natuurlijk die bijzondere stempels. Overigens zijn er ook partijen waar je nauwelijks stempels op ziet voor als je van iets meer ingetogen houdt.

 

Kom kijken naar onze leuke ideeën

In onze showroom in Zevenhuizen hebben we diverse tafels en meubels van oude kaasplanken opgesteld staan. Heeft u zelf een idee voor een ontwerp, wij kunnen alles voor je maken en denken graag met je mee.

 

100+ soorten gebruikt hout

Houtvision vindt dat gebruikt hout een tweede leven verdient. Met meer dan 30 jaar ervaring in pallet- en sloophout hebben wij een groot netwerk voor restpartijen van de mooiste houtsoorten.

Wij selecteren de fraaiste stukken en recyclen zo het hout naar een prachtig nieuw meubel op maat of bijvoorbeeld een decoratieve wandbekleding van sloophout.

 

Een greep uit onze collectie:

eiken hout in vele formaten
tribunehout alternatief voor oude wagondelen
gebruikt steigerhout
mango houten planken
meerpalen afkomstig uit Nederlandse havens
– hout afkomstig van oude gebouwen en voertuigen

 

Grote droge voorraad

Bij Houtvision hebben we de enige echte kaasplanken.
Deze hebben wij in een wat nieuwere uitvoering, waarbij het hout nog vrij licht van kleur is en we hebben een zeer oude uitvoering, die overwegend grijzig en bruinig zijn.
Beide soorten zijn momenteel op voorraad en kunnen zelf uitgezocht worden naar smaak.

 

Nieuw vs Oud

Kom naar onze Showroom

Op zoek naar sloophout? Wij verkopen sloophout in allerlei maten, vormen en soorten. Kom naar onze showroom in Zevenhuizen en zoek zelf je sloophout uit! Je kan bij ons langskomen tijdens openingstijden zonder een afspraak te maken! 

Openingstijden:

Donderdag
13:00-17.00

Vrijdag
13:00-17:00

Zaterdag
09:00-14:00

Ivm met COVID-19 zijn we alléén open op afspraak! Plan graag online zelf je afspraak in. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Alle feestdagen gesloten, mits anders vermeld! 

 

Verkoop los sloophout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom.

Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

Industriële Kast Jeff met een stoer stalen frame en eigenzinnige oude kaasplankenwandplanken van houtvision

Sloophout zelf uitzoeken

Bij ons kan je zelf naar eigen smaak en wensen je sloophout uitzoeken. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je bent altijd welkom tijdens openingstijden! In onze showroom hebben wij diverse wanden en vloeren bekleed met ons sloophout om zo een impressie te geven van hoe het sloophout eruit ziet. Tevens hebben we ook demoborden ter verduidelijking. Doordat geen één plank hout hetzelfde is mag je het zelf uitzoeken! Op deze manier heb je altijd wat je zoekt en helemaal naar eigen smaak en stijl! Je bent bij ons ook welkom voor 1 plank!

 

Je keuze gemaakt? 

Al ons sloophout ligt droog opgeslagen onder diverse afdaken. We kunnen het sloophout ook naar wens zagen, behandelen, bewerken, etc. Dit doen we op afspraak. Je mag bij ons zelf je sloophout uitzoeken, zo heb je het sloophout helemaal naar eigen smaak.

 

Inladen en dan een lekker bakkie koffie!

Kom na het inladen van het sloophout binnen voor een lekker bakkie koffie.

Bij ons kan je pinnen!

grote voorraad sloophout droog opgeslagen onder diverse afdaken. Zelf uitzoeken

Zelf Geen Aanhanger? Geen Punt Wij Hebben Een Gratis Leen Aanhanger!

Mocht je bij ons (een) meubel(s) of los sloophout hebben aangeschaft, kan je gebruik maken van onze gratis leen aanhanger. Onze aanhanger kan achter elke personenauto/ bestelauto met trekhaak. Wel handig om van te voren even te bellen voor als je gebruik wilt maken van de aanhanger. Of misschien nog handiger om hem even te reserveren.

 

Zorg zelf wel even voor een witte kentekenplaat voor achterop de aanhanger, dit om een bekeuring te voorkomen!

 

Verkoop meubelen

Naast onze losse verkoop van sloophout, maken wij ook van het sloophout stoere industriële meubelen (op maat). Bij Houtvision stel je zelf je meubel samen. Met keuze uit 100+ sloophout-soorten zit er voor iedere smaak wat bij. Of  je nu opzoek bent naar een strakke/ gladde houtsoort of juist een heel robuust geleefde houtsoort en alles daar tussenin.
Daarnaast is de keuze in onderstel ook zeer breed. Door meerdere diktes kokerprofiel van staal en door onze professionele lasser is vrijwel elk model en uitvoering te realiseren.

 

Werkwijze

Nadat het meubel geheel naar eigen keuze is samengesteld krijg je binnen 5-10 werkdagen vrijblijvend een offerte toegestuurd. Na een akkoord houden wij je persoonlijk op de hoogte van het proces en kijken wij samen naar de beste afwerking voor het meubel.

 

Contact

Een vraag of behoefte aan contact? Ga direct naar onze contactpagina. Stel een vraag via ons contactformulier of stuur ons een email. Je kan ook contact opnemen via Whatsapp (zie de button onderaan de pagina) we streven ernaar binnen 2 werkdagen te antwoorden.

 

Houtvision
Bredeweg 134
2761KB Zevenhuizen (Zuid-Holland)Nieuwe Locatie: Bredeweg 134 te Zevenhuizen