Zelf een vloer leggen van sloophout

→ Maak zelf een gave vloer met sloophout!
→ Laat je vloer leven
→ Wees creatief!
→ Duidelijke uitleg
→ Gemakkelijk zelf te monteren!

Beschrijving

Doe-het-zelf met sloophout!

Project: vloer leggen 

Sloophout kan je op diverse manieren toepassen, als een leuke decoratieve wand, om meubels mee te maken, om diverse objecten mee te bekleden, maar ook om een gave vloer van te leggen!

 

Wij kunnen je adviseren welke sloophout soorten hiervoor geschikt zijn. Sloophouten vloeren zijn geschikt voor binnenshuis, maar ook voor buitenshuis bijvoorbeeld dienstdoende als zijnde bijvoorbeeld een vlonder onder een afdak of vlonder aan de slootkant.

 

Sloophout op de vloer is het nieuwe laminaat!

Het leggen van een sloophouten vloer is alleen wel iets meer werk dan bijvoorbeeld het leggen van een laminaat vloer. Geen één plank van sloophout is hetzelfde, dit komt doordat hout een natuurproduct is. Maar juist doordat hout een natuurproduct is krijg je een speels, karaktervolle vloer. Het vergt alleen iets meer tijd, maar is wel eens zo mooi!

 

De sloophouten planken kunnen in diverse patronen en verbanden gelegd worden.

 

Bij ons in de showroom hebben wij ook demovloeren.

 

Montage Sloophout

Planken sloophout kunnen op diverse manieren gemonteerd worden op een reeds bestaande ondervloer. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van de bestaande ondervloer. Is de ondervloer van hout kunnen de planken er gewoon op geschroefd of gespijkerd worden. Eventueel verlijmen is ook een optie. Bij een betonnen ondervloer kan je het beste eerste grondhout (platen hout) op de grond leggen en hierop dan de sloophouten planken monteren. Hou altijd rekening met het werken (krimpen en uitzetten) van het sloophout.

 

Bij het aanleggen van een vlonder van sloophout kan het best gebruik worden gemaakt van houten raggels waar de planken sloophout dan op bevestigd worden.