Zelf een wand maken met sloophout

→ Maak zelf een gave wand met sloophout!
→ Sloophout het nieuwe behang
→ Wees creatief!
→ Duidelijke uitleg
→ Gemakkelijk zelf te monteren!

Doe-het-zelf met sloophout!

Project: Wand Met Sloophout

Zelf een gave wand maken met sloophout is echt niet zo moeilijk!

 

Benodigdheden: kit, decoupeerzaag/afkortzaag, rolmaat, potlood, trapleer, eventueel raggels of grondhout (dan ook schroeven/pluggen), en het belangrijkst; je creatieve geest!

 

2 opties:

Optie 1 is plak het sloophout rechtstreeks op de wand die je wilt verfraaien.
De voorwaarde is hierbij wel dat de ondergrond hiervoor wel geschikt moet zijn. Dus wel sterk genoeg en de kit moet goed kunnen hechten. Gebruik bij voorkeur een high-teck kit en maak de muur vet-/ stofvrij. Doe meerdere ‘klodders’ kit op 1 plank (zie foto’s). Gebruik een afkortzaag of decoupeerzaag om de planken indien nodig af te korten. Door de planken op verschillende maten af te korten, creëer je een leuk speels-effect.

 

Voordeel: snel te realiseren dus snel resultaat, goedkoopste optie
Nadeel: als je het zat bent, is de muur na het verwijderen van het sloophout wel aan een opknapbeurt toe.

 

Optie 2 voorzie eerst de wand die je wilt verfraaien van grondhout en plak (of schroef) hierop je sloophout.
De goedkoopste variant van grondhout (houten platen) is spaanplaat. Monteer de houten platen tegen de wand door middel van pluggen/schroeven/plakken met high-teck kit. En ga vervolgens te werk als in optie 1. In plaats van kitten zou je bij deze optie de sloophouten planken ook kunnen schroeven of gebruik kunnen maken van een spijker-/nietpistool (tacker). Grondhout is er ook in de vorm van raggels (zie hieronder). Raggels kan je alleen gebruiken bij wat langere planken, anders kan je de planken niet goed stevig bevestigen.

 

Voordeel: je muur blijft zo goed als in takt na verwijderen van het sloophout, door het gebruik van het grondhout.
Nadeel: net even wat meer werk en meer handigheid vereist.

 

 

Wandbekleding van Echt Oud Hout

In ons assortiment van inmiddels 100+ soorten sloophout hebben wij ook diverse soorten die geschikt zijn voor wandbekleding. Wij kunnen je adviseren welke sloophout soorten hiervoor geschikt zijn. Een wand van sloophout is niet alleen heel decoratief binnenshuis, maar misstaat zeker ook niet buitenshuis!

 

Houtvision vindt dat gebruikt hout een tweede leven verdient. Met meer dan 30 jaar ervaring in pallet- en sloophout hebben wij een groot netwerk voor restpartijen van de mooiste sloophout-soorten.

 

Wij selecteren de fraaiste stukken en recyclen zo het hout naar een prachtig nieuw meubel op maat of bijvoorbeeld een decoratieve wandbekleding van sloophout.

 

 

Behandelingen Sloophout

Wij kunnen sloophout bewerken:

  • – Schuren
  • – Zagen/ afkorten
  • – Schaven
  • – Borstelen
  • – Frezen
  • – Behandelen bijvoorbeeld met olie of was

 

 

Afmetingen Sloophout

We hebben sloophout in verschillende soorten en maten. We hebben planken in handzame afmetingen, maar we hebben ook planken in lengtes tot wel 5 meter of langer!

 

 

Showroom Met Sloophout

Al ons sloophout is 100% gerecycled. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. In ons assortiment van inmiddels 100+ soorten sloophout hebben wij een selectie gemaakt van de populairste houtsoorten, deze zijn te vinden op de site. In onze showroom kunnen we ons volledige aanbod aan sloophout-soorten laten zien. Kom graag langs om ze te bewonderen.

 

Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

Kom naar onze Showroom

Op zoek naar sloophout? Wij verkopen sloophout in allerlei maten, vormen en soorten. Kom naar onze showroom in Zevenhuizen en zoek zelf je sloophout uit! Je kan bij ons langskomen tijdens openingstijden zonder een afspraak te maken! 

Openingstijden:

Donderdag
13:00-17.00

Vrijdag
13:00-17:00

Zaterdag
09:00-14:00

Ivm met COVID-19 zijn we alléén open op afspraak! Plan graag online zelf je afspraak in. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Alle feestdagen gesloten, mits anders vermeld! 

 

Verkoop los sloophout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom.

Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

Industriële Kast Jeff met een stoer stalen frame en eigenzinnige oude kaasplankenwandplanken van houtvision

Sloophout zelf uitzoeken

Bij ons kan je zelf naar eigen smaak en wensen je sloophout uitzoeken. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je bent altijd welkom tijdens openingstijden! In onze showroom hebben wij diverse wanden en vloeren bekleed met ons sloophout om zo een impressie te geven van hoe het sloophout eruit ziet. Tevens hebben we ook demoborden ter verduidelijking. Doordat geen één plank hout hetzelfde is mag je het zelf uitzoeken! Op deze manier heb je altijd wat je zoekt en helemaal naar eigen smaak en stijl! Je bent bij ons ook welkom voor 1 plank!

 

Je keuze gemaakt? 

Al ons sloophout ligt droog opgeslagen onder diverse afdaken. We kunnen het sloophout ook naar wens zagen, behandelen, bewerken, etc. Dit doen we op afspraak. Je mag bij ons zelf je sloophout uitzoeken, zo heb je het sloophout helemaal naar eigen smaak.

 

Inladen en dan een lekker bakkie koffie!

Kom na het inladen van het sloophout binnen voor een lekker bakkie koffie.

Bij ons kan je pinnen!

grote voorraad sloophout droog opgeslagen onder diverse afdaken. Zelf uitzoeken

Zelf Geen Aanhanger? Geen Punt Wij Hebben Een Gratis Leen Aanhanger!

Mocht je bij ons (een) meubel(s) of los sloophout hebben aangeschaft, kan je gebruik maken van onze gratis leen aanhanger. Onze aanhanger kan achter elke personenauto/ bestelauto met trekhaak. Wel handig om van te voren even te bellen voor als je gebruik wilt maken van de aanhanger. Of misschien nog handiger om hem even te reserveren.

 

Zorg zelf wel even voor een witte kentekenplaat voor achterop de aanhanger, dit om een bekeuring te voorkomen!

 

Verkoop meubelen

Naast onze losse verkoop van sloophout, maken wij ook van het sloophout stoere industriële meubelen (op maat). Bij Houtvision stel je zelf je meubel samen. Met keuze uit 100+ sloophout-soorten zit er voor iedere smaak wat bij. Of  je nu opzoek bent naar een strakke/ gladde houtsoort of juist een heel robuust geleefde houtsoort en alles daar tussenin.
Daarnaast is de keuze in onderstel ook zeer breed. Door meerdere diktes kokerprofiel van staal en door onze professionele lasser is vrijwel elk model en uitvoering te realiseren.

 

Werkwijze

Nadat het meubel geheel naar eigen keuze is samengesteld krijg je binnen 5-10 werkdagen vrijblijvend een offerte toegestuurd. Na een akkoord houden wij je persoonlijk op de hoogte van het proces en kijken wij samen naar de beste afwerking voor het meubel.

 

Contact

Een vraag of behoefte aan contact? Ga direct naar onze contactpagina. Stel een vraag via ons contactformulier of stuur ons een email. Je kan ook contact opnemen via Whatsapp (zie de button onderaan de pagina) we streven ernaar binnen 2 werkdagen te antwoorden.

 

Houtvision
Bredeweg 134
2761KB Zevenhuizen (Zuid-Holland)Nieuwe Locatie: Bredeweg 134 te Zevenhuizen