Zelf Houtstrips monteren

→ Zelf houtstrips monteren
→ Kant-en-klare houtstrips
→ Doe-het-zelf houtstrips
→ Duidelijke uitleg
→ Gemakkelijk zelf te monteren!

Doe-het-zelf project:
Zelf Houtstrips monteren

Houtvision heeft een gevarieerd aanbod aan verschillende soorten houtstrips. We maken onderscheid in het monteren van twee soorten houtstrips; de doe-het-zelf houtstrip soorten en de kant-en-klaar houtstrip soorten, zoals onze Houtstrips Borneo, Bali, Sumatra en Bali.

 

Montage kant-en-klaar houtstrips

Houtvision’s kant-en-klaar houtstrips zijn kleine houten stukjes die al kant-en-klaar gemonteerd zijn op houten panelen of kunststof matjes. Deze panelen zijn gemakkelijk tegen elkaar aan of als puzzel te monteren op een wand. Door de kleine afmeting van deze panelen zijn ze goed hanteerbaar.

 

Werkwijze:

Op redelijk vlakke ondergronden zijn ze te bevestigingen door middel van een goede kit, onze voorkeur gaat uit naar een High-Tack kit, deze kit is extreem sterk. Wil je de panelen bevestigen op een ondergrond die niet vlak is of waar kit slecht op hecht , dan adviseren wij om eerst een houten plaat (bijvoorbeeld een spaanplaat) tegen de wand/ muur te bevestigen. Monteer deze houten plaat dan door middel van schroeven/pluggen tegen de wand aan. En monteer dan vervolgens de houtstrip panelen met kit of lijm (bijvoorbeeld constructielijm) tegen de houten plaat aan. Breng de kit/ lijm op de achterzijde van een houtstrip paneel aan. Druk hem dan stevig aan op de plek op de muur/wand waar je hem wilt hebben, houdt hem een paar seconde vast. Voor het op maat maken zijn de panelen goed te zagen met een cirkelzaag of decoupeerzaag.Houtstrips kant-en-klare paneeltjes

 

Montage doe-het-zelf houtstrips

De montage van doe-het-zelf houtstrips is gemakkelijk maar neemt wat meer tijd in dan de bovengenoemde kant-en-klaar houtstrip soorten. Dit komt doordat het losse grenen balkjes (zie Douglas Houtstrips) zijn van 5 x 5 cm. Deze kan je bij ons kopen in lengtes van 75 cm, 2.40 m en 2.80 m. Deze kan je gemakkelijk zelf in verschillende lengtes zagen voor een gaaf verspringend-effect.
In onze showroom bij Houtvision hebben wij een muur toegewijd aan deze houtstrips, hieraan kunnen wij gemakkelijk laten zien hoe het te monteren is.Houtstrips Douglas showroom

 

Werkwijze:

Je zou de losse balkjes gelijk rechtstreeks kunnen monteren op een gladde ondergrond. Gebruik hiervoor een high-tack kit. Nadeel is wel dat als je de houtstrips wilt verwijderen je hier lang mee bezig bent en je muur vaak beschadigd is.

Wij adviseren eerder om gebruik te maken van grondhout (plaatmateriaal) om deze op te verlijmen. Het goedkoopste plaatmateriaal is spaanplaat/ OSB/ Underlayment. Schroef of verlijm deze platen op de wand en verlijm hierop de houtstrips. Maak wederom gebruik van high tack kit. Ze zijn ook gemakkelijk met een nietpistool of tacker snel te bevestigen. Zelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monterenZelf Houtstrips monteren

Kom naar onze Showroom

Op zoek naar sloophout? Wij verkopen sloophout in allerlei maten, vormen en soorten. Kom naar onze showroom in Zevenhuizen en zoek zelf je sloophout uit! Je kan bij ons langskomen tijdens openingstijden zonder een afspraak te maken! 

Openingstijden:

Donderdag
13:00-17.00

Vrijdag
13:00-17:00

Zaterdag
09:00-14:00

Ivm met COVID-19 zijn we alléén open op afspraak! Plan graag online zelf je afspraak in. Klik hier om een afspraak te maken.

 

Alle feestdagen gesloten, mits anders vermeld! 

 

Verkoop los sloophout

We hebben inmiddels een ruim 100+ assortiment aan diverse soorten en maten sloophout, bekijk hier een greep uit ons grote assortiment aan sloophout. Al ons hout is 100% gerecycled hout. Allemaal hout met een eigen verhaal en geschiedenis. Kom ons volledige aanbod aan sloophout bekijken in onze showroom.

Kijk, ruik, voel en proef ons hout!

Industriële Kast Jeff met een stoer stalen frame en eigenzinnige oude kaasplankenwandplanken van houtvision

Sloophout zelf uitzoeken

Bij ons kan je zelf naar eigen smaak en wensen je sloophout uitzoeken. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Je bent altijd welkom tijdens openingstijden! In onze showroom hebben wij diverse wanden en vloeren bekleed met ons sloophout om zo een impressie te geven van hoe het sloophout eruit ziet. Tevens hebben we ook demoborden ter verduidelijking. Doordat geen één plank hout hetzelfde is mag je het zelf uitzoeken! Op deze manier heb je altijd wat je zoekt en helemaal naar eigen smaak en stijl! Je bent bij ons ook welkom voor 1 plank!

 

Je keuze gemaakt? 

Al ons sloophout ligt droog opgeslagen onder diverse afdaken. We kunnen het sloophout ook naar wens zagen, behandelen, bewerken, etc. Dit doen we op afspraak. Je mag bij ons zelf je sloophout uitzoeken, zo heb je het sloophout helemaal naar eigen smaak.

 

Inladen en dan een lekker bakkie koffie!

Kom na het inladen van het sloophout binnen voor een lekker bakkie koffie.

Bij ons kan je pinnen!

grote voorraad sloophout droog opgeslagen onder diverse afdaken. Zelf uitzoeken

Zelf Geen Aanhanger? Geen Punt Wij Hebben Een Gratis Leen Aanhanger!

Mocht je bij ons (een) meubel(s) of los sloophout hebben aangeschaft, kan je gebruik maken van onze gratis leen aanhanger. Onze aanhanger kan achter elke personenauto/ bestelauto met trekhaak. Wel handig om van te voren even te bellen voor als je gebruik wilt maken van de aanhanger. Of misschien nog handiger om hem even te reserveren.

 

Zorg zelf wel even voor een witte kentekenplaat voor achterop de aanhanger, dit om een bekeuring te voorkomen!

 

Verkoop meubelen

Naast onze losse verkoop van sloophout, maken wij ook van het sloophout stoere industriële meubelen (op maat). Bij Houtvision stel je zelf je meubel samen. Met keuze uit 100+ sloophout-soorten zit er voor iedere smaak wat bij. Of  je nu opzoek bent naar een strakke/ gladde houtsoort of juist een heel robuust geleefde houtsoort en alles daar tussenin.
Daarnaast is de keuze in onderstel ook zeer breed. Door meerdere diktes kokerprofiel van staal en door onze professionele lasser is vrijwel elk model en uitvoering te realiseren.

 

Werkwijze

Nadat het meubel geheel naar eigen keuze is samengesteld krijg je binnen 5-10 werkdagen vrijblijvend een offerte toegestuurd. Na een akkoord houden wij je persoonlijk op de hoogte van het proces en kijken wij samen naar de beste afwerking voor het meubel.

 

Contact

Een vraag of behoefte aan contact? Ga direct naar onze contactpagina. Stel een vraag via ons contactformulier of stuur ons een email. Je kan ook contact opnemen via Whatsapp (zie de button onderaan de pagina) we streven ernaar binnen 2 werkdagen te antwoorden.

 

Houtvision
Bredeweg 134
2761KB Zevenhuizen (Zuid-Holland)Nieuwe Locatie: Bredeweg 134 te Zevenhuizen